Utgiven: September 2011

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 155 x 226 mm

Omfång: ca 270 sidor

ISBN: 978-91-7461-054-3

Pocket: 978-91-7461-143-4

Det farliga Sverige [nyutgåva]

Dick Sundevall

I denna bok tar Dick Sundevall med oss på en resa ut i verkligheten. Vi får träffa yrkeskriminella, mördare och sexualsadister – människor som dömts till livstid och som i flera fall sitter på isolerade säkerhetsavdelningar. Genom sina unika kontakter i den undre världen skildrar Sundevall vad som pågår under ytan.

Vilka personer är Sveriges farligaste? Vad är det som gör dem så fruktade och vad kan vi göra för att Sverige ska bli ett tryggare land?

För 15 år sedan ställde Sundevall dessa frågor i boken Det farliga Sverige – en bok som utgjorde en svidande kritik mot rättsväsendet och dess tafatta och rent felaktiga försök till åtgärder mot brottsligheten. Nu återkommer han med en granskning av vad som hänt under de år som gått sedan dess.

För 15 år sedan var kriminella mc-gäng ett okänt begrepp i Sverige och sexuella övergrepp på barn något man helst inte pratade om. Tanken att det skulle sitta oskyldigt dömda i svenska fängelser tedde sig absurd. Och våldtäkt inom äktenskapet var visserligen förbjudet men det var knappast någon som brydde sig …

Polis och åklagare har under senare år fått mångfaldigt ökade resurser men vad används pengarna till? Och är det verkligen så att brott inte lönar sig? Vad prioriteras av myndigheterna och vad borde man ägna sina ansträngningar åt? Vilka tendenser kan vi se i den kriminella världen i dag och vad väntar oss i framtiden?