Utgiven: Augusti 2017

Omslag: Sofia Scheutz

Uppläsare: Anna Maria Käll

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 300 sidor

ISBN: 978-91-7461-784-9

Pocket: 978-91-7779-347-2

Ljudbok: 978-91-7779-010-5

E-bok: 978-91-7779-032-7

Dit solen aldrig når

Marianne Cedervall

I Mullvalds socken på Gotland spirar våren och Anki Karlsson njuter av livet som pensionär och hästägare. Hon ska ge sig ut på långritt och får tips av sin gode vän Tryggve om en trevlig prästgård i Smissarve där hon kan övernatta.

Själv ska Tryggve resa utomlands, och när han letar efter sin resväska hittar han något som rör upp gamla minnen. Det är anteckningar från ett av hans första fall som polis – ett fall som förblev olöst men som Tryggve lade ner mycket tankemöda på. Han bestämmer sig för att ägna en del av resan åt att titta på fallet igen.

Samtidigt i Smissarve får Anki nya bekantskaper, bland annat träffar hon en journalist som är där för att skriva en artikelserie om det så kallade ”Fruntimmershuset”, ett vilohem för kvinnor som drevs av kyrkan på 70-talet.

Anki förstår snart att ”Fruntimmershuset” och dess historia rör upp starka känslor, inte minst bland kyrkans anställda, och när journalisten Ninni Engelhardt oväntat försvinner har Anki fått ett nytt fall att sätta tänderna i. Men Ninni Engelhardts försvinnande är bara början på en rad otäcka händelser.

Sagt om Låt det som varit vila:

”En välskriven deckare i gammal hederlig stil.” Ölandsbladet

”En både gemytlig och ryslig feelgood-deckare, med roliga karaktärer och fina beskrivningar av ett Gotland i härlig höstskrud.” Allers

”perfekt för den som gillar klassiska deckare med mer trivsel än blod och våld.” Ystads Allehanda

Dit solen aldrig når är den fristående, tredje delen i Marianne Cedervalls deckarserie om Anki Karlsson och Tryggve Fridman.

Fler böcker av Marianne Cedervall