Utgiven: Maj 2023

Omslag: Niklas Lindblad

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 400 sidor

ISBN: 978-91-8018-704-6

Djuphamn

Tove Alsterdal

Nu kommer den efterlängtade sista delen om polisassistent Eira Sjödin i Tove Alsterdals succéserie från Ådalen. Första boken i serien, Rotvälta, fick Svenska deckarakademins pris för Bästa kriminalroman i Sverige 2020 samt Glasnyckeln för bästa nordiska deckare. Den utsågs dessutom till Best Book of the Fall av People Magazine i USA. Den andra hyllade delen i serien, Slukhål, släpptes i oktober 2021. Böckerna har hittills sålt i mer än 300 000 exemplar bara i Sverige.

När dykare går ner i Ångermanälven för att utforska de hundratals skeppsvrak som döljer sig på botten, finner de kvarlevorna av en man. Det visar sig att han har blivit mördad, men vem är han?

Trådarna leder tillbaka till 1960-talet i Ådalen och världen, med hårda politiska konflikter och stora drömmar om frihet.

Polisassistent Eira Sjödin som är gravid och har inre tjänst får utreda det kalla fallet eftersom det verkar riskfritt. Medan sanningen om den döde kryper allt närmare hennes eget och familjens liv räknas veckorna ner mot förlossningen. Fortfarande vet hon inte vem som är far till hennes barn.

Samtidigt är den kvinna vars brott Eiras bror sitter fängslad för på väg norrut i flykt undan rättvisan, efter att ha dödat igen.