Utgiven: Maj 2010

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 130 x 210 mm

Omfång: ca 200 sidor

ISBN: 978-91-85801-95-4

Slutsåld

Du fattar ju ingenting

Om manligt och kvinnligt i relationer

Julianna Weiss, Anna-Britta Ståhl

I den här boken möter du fyra män och fyra kvinnor som är fast i gamla könsroller på olika sätt. Men ingen av dem ser att deras konflikter bottnar i skillnaden mellan manligt och kvinnligt. Och att han och hon ofta har vitt skilda förväntningar på vad förhållandet ska ge.

Du får bland annat lära känna Mikaela som betraktar sin sambo som ett ”renoveringsobjekt” och Magnus som ”plattar ut sig” för att vara som hans älskade Elinor vill.

Du får också veta varför män och kvinnor är olika och tips på vad du och din partner kan göra för att hålla kärleken vid liv.

Kvinnor har länge beskrivits som omhändertagande och relationsorienterade. Medan män lyfts fram som självständiga och självförverkligande. I dag lever vi i korsdraget mellan traditionella och moderna könsroller.

Trots allt tal om jämställdhet är könen mer segregerade än någonsin. Men könsskillnader är fortfarande lite tabu.

Samtidigt som vi är friare än någonsin tornar konflikterna upp sig. Och många av dessa bottnar i att vi präglas av könsroller som gör att vi lätt misstolkar varandra.

I Du fattar ju ingenting finns roliga exempel som hjälper par att reda ut mönstren bakom gamla invanda roller, och metoder för att hitta fram till en mer harmonisk relation med bättre förståelse för varandras olika sidor.