Utgiven: Mars 2021

Omslag: Niklas Lindblad

Förord/efterord: Billy F Gibbons

Band: Inbunden

Format: 152 x 232

Omfång: ca 300 sidor

ISBN: 978-91-7861-640-4

En memoar av trummisen från Guns N’ Roses, The Cult och Velvet Revolver

Matt Sorum, Martin Svensson, Leif Eriksson

En bok av trummisen i ett av världshistoriens största rockband, full av tidigare okända berättelser.

 

Kokainsmuggling, skottlossningar, mord och evighetslånga dekadenta fester. Matt Sorums bok skulle närmast kunna beskrivas som rockbiografiernas motsvarighet till filmen Blow.

Men istället för att bli USA:s främsta knarkimportör blir Matt världsberömd trummis i band som Guns N’ Roses, The Cult och Velvet Revolver, och istället för att ruttna i ett fängelse i New York lyckas han resa sig i sista minuten och gå vidare.

 

I denna självbiografi berättar Matt Sorum för första gången rakt och ofiltrerat om allt det där som Slash och Duff utelämnat i sina böcker – berättelser om vad som egentligen hände på inspelningarna av Use Your Illusion-skivorna och på turnéerna under den tid som Guns N’ Roses var världens största band. Men också om alla turer kring återföreningen 2016.

Matt tar oss även med bakom kulisserna då han tillsammans med Slash och Duff bildar Velvet Revolver, och på sina första världsturnéer som trummis i det brittiska rockbandet The Cult.

Samtidigt pågår ett personligt drama som präglas av missbruk, destruktivitet och en längtan efter en frånvarande pappa. Allt berättas utan minsta vilja att försköna – tvärtom möts vi av en brutal uppriktighet, som innebär att våga vara hänsynslös också mot sig själv.

Fler böcker av Matt Sorum , Martin Svensson eller Leif Eriksson