Utgiven: September 2018

Omslag: Niklas Lindblad

Översättning: Göran Grip

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 350 sidor

ISBN: 978-91-7779-647-3

E-bok: 978-91-7779-695-4

Ett bräckligt liv

En hjärtkirurgs berättelser från operationsbordet

Stephen Westaby

Liemannen själv sitter på hjärtkirurgens axel – en hand som slinter och en människa dör. Balansen mellan liv och död är skör, och hjärtkirurgen utför sitt jobb på en spänd lina mellan dem. I operationsrummet finns det ingen tid att tveka. Det handlar om blod, kött, revbenshakar och att med sina bara händer massera det vitala organet och tvinga det tillbaka till liv. Ett misstag kan få ödesdigra konsekvenser – och kostnaden mäts i människoliv.

Professor Stephen Westaby har tänjt på gränserna och förändrat förutsättningarna för vad en hjärtkirurg kan åstadkomma. Under sin trettiofemåriga karriär har han räddat hundratals människor från en för tidig död. Ett bräckligt liv är hans memoarer där han berättar om några av sina mest uppseendeväckande fall – barnet som redan vid sex månaders ålder drabbats av flera hjärtattacker, kvinnan som genomlevde den ofattbara mardrömmen att vara vid fullt medvetande men som varken kunde kommunicera eller på annat sätt använda kroppen, och mannen vars liv bokstavligen drevs av ett batteri under åtta år.

Det här är en känslofylld, viktig och djupt rörande bok som ger en unik inblick i hjärtkirurgins adrenalinfyllda, blodiga och ibland tragiska värld.

Ett bräckligt liv är en uppriktig och fängslande bok skriven av en man som har gjort ungefär så mycket gott för sina medmänniskor som är möjligt under en livstid.”
The Times

Fler böcker av Stephen Westaby