Utgiven: Oktober 2017

Omslag: The Urban Ant Ltd

Formgivare: The Urban Ant Ltd

Översättning: Erik Nisser

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 247 x 290 mm

Omfång: 240 sidor

ISBN: 978-91-7461-892-1

Extrem löpning

Ultra, trail och skyrunning

Ian Corless

Att springa, fort och långt, handlar om att göra en resa,

– oavsett om ditt äventyr utspelar sig på vindlande spår längs bergstoppar, i intensiv ökenhetta, utmed steniga stigar, eller bara på din vanliga runda. Ultralöpning pressar ben, hjärta, lungor och inte minst viljestyrka till det yttersta.

Ian Corless har rest runt jorden för att dokumentera de fantastiska banorna och den oerhörda skönheten i världens mest ikoniska ultralopp.

Den intensiva, fysiska sporten skildras i en samling otroliga fotografier – från den svåra och tekniskt utmanande banan genom Grand Canyon till de snötäckta bergstopparna i Dolomiterna. Varje lopp presenteras med kartor och fakta, och bokens slående vackra bilder fångar tävlingarnas action och drama – och de män och kvinnor som deltar och presterar.

Dessutom innehåller boken exklusiva intervjuer med legender inom ultralöpning som Kilian Jornet, som även skrivit förord till boken, Anton Krupicka och svenska Emelie Forsberg. Sportens stjärnor berättar om de tekniska utmaningarna och de emotionella upplevelser som kommer av att springa uthållighetsdistanser på extrema höjder.

Extrem löpning är en hyllning till ultrasporten. Den är en inspirationskälla för alla som någonsin drömt om att springa längre och fortare – och utforska världens mest natursköna och prövande lopp.