Utgiven: Januari 2019

Omslag: Gyllene Snittet

Översättning: Jan Wibom

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 213 x 255 mm

Omfång: 256 sidor

ISBN: 978-91-7779-748-7

Fantastiska kartor

En exposé över historiens mästerverk

Jerry Brotton

Nu kommer den praktfulla volymen Fantastiska kartor – En exposé över historiens mästerverk i ett nytt behändigt format. Här får vi ta del av fler än 60 av världens mest kända kartor, från de medeltida Mappa Mundi till den första vägatlasen, vidare till dagens satellitteknik och Google Earth.

Varför är norr alltid högst upp på kartan? Vilka kartor visar oss vägen till himmelriket och vilka visar oss till ”folket som saknar tarmar”?

I Fantastiska kartor – En exposé över historiens mästerverk får vi lära känna fler än 60 av världens mest kända kartor, från de medeltida Mappa Mundi till den första vägatlasen, vidare till dagens satellitteknik och Google Earth.

Kartor är inte enbart geografiska data, i dem avspeglas ideologier och historiska eller kulturella sammanhang. Fantastiska kartor ger en unik inblick i hur kartritare har använt kartor för att skapa sin bild av världen.

Boken är vackert illustrerad och i den får vi följa hur kartor har påverkat och återgivit vår värld genom historiens gång. Vi får se vår mänskliga och kulturella utveckling genom kartornas värld, med början i grottmålningar ända fram till den högteknologiska samtiden.