Utgiven: September 2022

Omslag: Emma Graves

Uppläsare: Sofia Berntson

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 300 sidor

ISBN: 978-91-8018-499-1

Ljudbok: 978-91-8019-833-2

E-bok: 978-91-8018-540-0

Flicka saknad

Natalie Gerami

Anders har just tagit ett dopp i de svalkande vågorna vid den thailändska stranden, när en kvinna plötsligt står där med ett foto i handen. Det är en bild på hennes dotter som hon tror blivit bortförd till Sverige. Kan Anders hjälpa henne leta när han åker tillbaka efter semestern?

Hemma i Sverige håller Anna ett författarsamtal om sin bok om trafficking när Anders kommer fram och berättar om händelsen i Thailand. Utan att riktigt förstå vad det är hon ger sig in på sugs Anna in i det bråddjupa mörkret kring internationell barnsexhandel.

Det som börjar med sökandet efter en kvinnas dotter leder till många fler bortförda kvinnor, flickor och döttrar. Anna får snart erfara vad som händer när någon ställer sig i vägen för ett hänsynslöst och våldsamt traffickingnätverk som inte drar sig för något, och hur människor förvandlar hela sina liv till en väv av lögner och manipulation för att dölja sina mörka begär.

Spänningsromanen Flicka saknad är baserad på sanna historier och riktar ljuset mot den cyniska handeln med människor – och mot de oväntade former en förövare kan anta.

Fler böcker av Natalie Gerami