Utgiven: Mars 2007

Översättning: Anna Troberg

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 130 x 210 mm

Omfång: 300 sidor

ISBN: 978-91-85801-24-4

Pocket: 978-91-85801-24-4

Slutsåld

Flickan som överlevde

Barbie Probert-Wright och Jean Ritchie

Året är 1945 och sjuåriga Barbie och hennes syster Eva är instängda i ett krigshärjat Tyskland. Deras far är försvunnen och de befinner sig tjugo mil från sin mor när de nås av nyheterna om den framryckande armén. De ställs inför ett till synes omöjligt val: att invänta de främmande truppernas invasion eller att fly till fots.

19-åriga Eva hade bestämt sig för att hitta sin mor. För Barbie, som var tolv år yngre, skulle beslutet medföra oerhörda påfrestningar, men styrkt av sin systers mod och sin starka längtan att återförenas med sin mor slöt hon tappert upp vid sin systers sida. Det skulle bli en resa som inget barn någonsin skulle behöva uppleva.

De gick tjugo mil till fots genom ett sönderfallande Tyskland. De fick se fruktansvärda krigsscener, utsattes för svåra och påfrestande upplevelser, men mötte också ett mod och en medmänsklighet utöver det vanliga. De överlevde mot alla odds.

Flickan som överlevde vann i England pris i Richard & Judys tävling om den bästa sanna historien. Den har länge toppat de brittiska topplistorna och översatts till flera språk.