Utgiven: Maj 2016

Omslag: Emma Graves

Uppläsare: Louise Raeder

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 190 mm

Omfång: 329 sidor

ISBN: 978-91-7461-723-8

Pocket: 978-91-7461-723-8

Ljudbok: 978-91-7461-584-5

E-bok: 978-91-7461-643-9

Förbjudet att visa ohämmade känslor i pensionatets entré

Som en blandning av ”Andarnas hus” och ”Tillsammans är man mindre ensam”

Mamen Sánchez

Efter att hennes man lämnat henne för en annan, bestämmer sig Cecilia för att öppna ett pensionat för kvinnliga studenter i sina morföräldrars gamla hus vid floden Manzanares strand. För att locka dit stillsamma och ordentliga gäster inser hon att vissa regler måste etableras. Att dricka alkohol och röka hasch är till exempel förbjudet. Liksom att ha män på rummet. Liksom att blanda sig i andras angelägenheter och hemlighålla uppgifter av avgörande betydelse för övriga gäster …

Tre unga kvinnor flyttar in. Det är den adliga Noelia, späd och oförstörd; Catalina, som älskar kriminalromaner och påminner om en yngre miss Marple; och Ivana, ryskan, som är så vacker att hon med ens får de andra kvinnorna i huset emot sig.

Snart är huset fullt av kärleksbekymmer, dolda agendor och misstro, vilket får reglerna att brytas en efter en, inte minst av Cecilia själv.

Till och med själva pensionatet verkar ruva på en hemlighet: En byggkonsult anmäler sig självmant i rättan tid. En hushållerska dyker upp som sänd av himlen. Ett vackert föremål hittas inmurat i en vägg. Är det tillfälligheter? Spökar det rentav i huset?

Likt ett Shakespearedrama fullkomligt myllrar Mamen Sánchez roman av kärlek, missförstånd och förväxlingar. Här finns komplicerade relationer och sociala skiljelinjer, skratt och tårar, konflikter och kära återseenden. Och en dos magisk realism.

Fler böcker av Mamen Sánchez