Utgiven: Februari 2017

Översättning: Kjell Waltman och Inge R.L. Larsson

Band: Kartonnage

Format: 135 x 165 mm

Omfång: 256 sidor

ISBN: 978-91-7461-685-9

Fysik i kvadrat

100 begrepp att känna till

Graham Southorn och Giles Sparrow

Varför ska vi intressera oss för Schrödingers katt? Varför är Higgs boson så viktig att den kallats Gudspartikeln? Vad är poängen med strängteorin, och vad är det egentligen för strängar det handlar om?

Fysik i kvadrat besvarar alla dessa frågor och fler därtill – om allt från Newtons lagar till relativitetsteorin. Fysik i kvadrat tar dig rakt in i fysikens kärna och skildrar allt från grunderna i enkla experiment till forskningens egg där gränserna mellan vetenskap och filosofi suddas ut.

Med 100 ämnen indelade i 10 kapitel, vart och ett med tydliga illustrationer, kommer boken bli ett utmärkt verktyg för den som vill lära sig förstå de fysikens lagar som styr vårt universum.

Fysik är den mest fundamentala av våra vetenskaper – dess principer ligger till grund för allt annat vetenskapligt tänkande och för mycket av vår teknologi.

Fysik i kvadrat vägleder dig genom 100 av de viktigaste och mest spännande begreppen, och behandlar allt från rörelselära till kvantfysik. 10 x 10 ämnen presenterar 100 grundläggande begrepp rakt på sak. Tydliga illustrationer gör även de mest komplexa förklaringarna lätta att ta till sig.

I samma serie på Lind & Co finns även Matematik i kvadrat och Psykologi i kvadrat.