Utgiven: Augusti 2016

Omslag: Niklas Lindblad

Översättning: Hans Dalén

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 300 sidor

ISBN: 978-91-88243-13-3

Pocket: 978-91-88243-32-4

Gestapo

Sanning och myt om Tredje rikets hemliga polis

Frank McDonough

Gestapo var Hitlers hemliga polis och en viktig del i nazisternas förtryck av den egna befolkningen. Samtidigt var det en underdimensionerad organisation som saknade de nödvändiga resurserna att fullt ut kunna spionera på sina medborgare. Till stor del förlitade man sig på tips från allmänheten. Tortyr förekom men var relativt ovanligt, och de allra flesta utredningar lades snabbt ner. Dessa är några av många helt nya perspektiv och uppgifter som framkommer i denna banbrytande skildring.

Frank McDonough har skrivit en bok som ifrågasätter och reder ut flera gamla myter om Gestapo. Med utgångspunkt från tidigare opublicerat arkivmaterial får vi ta del av ett stort antal människoöden – vanliga och ovanliga tyskar som vågade utmana nazisternas skräckvälde.

Gestapo – Sanning och myt om Tredje rikets hemliga polis ger oss värdefulla inblickar i vardagslivet i Nazi-Tyskland. Vi får också ta del av starka vittnesmål från regimens offer.

”Denna fascinerande och uppslukande bok, helt baserad på bevarat källmaterial, är full av levande och fängslande berättelser.” Andrew Roberts

”I denna väl underbyggda och elegant formulerade bok ifrågasätter Frank McDonough decennier av Gestapomyter. Boken är lika överraskande som belysande och kommer att bli ett nytt standardverk i detta viktiga ämne.” Roger Moorhouse

Fler böcker av Frank McDonough