Utgiven: September 2013

Omslag: Niklas Lindblad

Fotograf: Sevda Svensson

Formgivare: Niklas Lindblad

Band: Kartonnage

Format: 185 x 190 mm

Omfång: 128 sidor

ISBN: 978-91-7461-200-4

Slutsåld

Glutenfritt är gott

En bakbok för hela familjen

År 2005 fick författaren Martin Svensson reda på att hans son Colin var glutenallergiker. Det innebar en stor omställning för familjen och det visade sig snart att det rådande utbudet var ett av hindren. Det glutenfria brödet och de glutenfria bullarna som låg vakuumförpackade på hyllorna i mataffären var inte ett bra alternativ. Colin tyckte inte om det och slutade äta bröd och Martin kunde inte klandra honom. Han skulle själv inte frivilligt äta de produkterna.

Därför lärde sig Martin att baka eget glutenfritt bröd. Det visade sig vara både roligare och lättare än han trott, och resultat blev så gott att hela familjen idag äter hembakt bröd utan gluten. De upptäckte nämligen att de mår bättre av den dieten – en erfarenhet de delar med bland andra golfaren Michelle Wie och tennisstjärnan Novak Djokovic.

I USA köper över en femtedel av befolkningen, av olika anledningar, glutenfria produkter. Det glutenfria sortimentet har 2008–2012 ökat med 28 procent per år. Många företag har hoppat på tåget och utvecklingen pekar mot ett fortsatt växande utbud av glutenfria bakprodukter i affärerna och mot en ökande medvetenhet om vinsterna för folkhälsan med en glutenfri kost.

Glutenintolerans är ett folkhälsoproblem som uppmärksammas allt mer, och i takt med att allt fler diagnostiseras som glutenintoleranta växer behovet av bra glutenfritt bröd. I det sammanhanget fyller den här boken sin funktion som inspirationskälla.

Glutenfritt är gott är boken för alla familjer där en eller flera personer är glutenallergiker. Det är också boken för alla som vill lära sig att baka både hälsosamt och gott!

Fler böcker av