Utgiven: Maj 2019

Omslag: Gyllene Snittet

Översättning: Catharina Andersson

Band: Inbunden

Omfång: ca 200 sidor

ISBN: 978-91-7861-423-3

Gröna proteiner

50 recept med växtbaserade proteinkällor

Søren Ejlersen, Sanne Holden Venlov och Thomas Hess-Nielsen

Att äta mindre kött är bra både för miljön och för hälsan. Men för många är det just proteinet som känns svårt att ersätta när man vill gå över till en mer vegetarisk kost. Den här boken visar det stora utbud av protein som finns i växtriket och hjälper dig på vägen till ett grönare kök.

Gröna proteiner innehåller 50 recept, illustrerade med vackra och inspirerande foton, på goda och lättlagade vardagsrätter, sallader, mellanmål och sötsaker. Maträtterna erbjuder flera olika välsmakande alternativ till kött och visar vilken stor variation som finns inom det gröna köket.