Utgiven: Januari 2018

Förord/efterord: Martin Lagerholm

Översättning: Knut Stubbendorff

Uppläsare: Reine Brynolfsson

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 600 sidor

ISBN: 978-91-7779-125-6

Ljudbok: 978-91-8019-492-1

E-bok: 978-91-7779-249-9

Slutsåld

Hackendahl ger sig aldrig

Hans Fallada

Vid sidan av mästerverk som Ensam i Berlin och Varg bland vargar räknas Hackendahl ger sig aldrig som en av Hans Falladas bästa romaner.

 

Gustav Hackendahl är stolt innehavare av ett hyrverk med ett trettiotal hästdroskor i Berlin. Han är sträng mot sig själv och mot andra och uppfostrar sina barn med militärisk disciplin. Men barnen har en egen vilja och så småningom vänder de sig alla emot honom.

När kriget bryter ut och Tyskland plågas av umbäranden och motgångar faller allt som Hackendahl har trott på samman. Kan han härda ut, eller till och med förändras?

Hackendahl ger sig aldrig är en storslagen familjekrönika om en tysk familjs öden från tiden före första världskriget till Weimarrepublikens politiska oro och ekonomiska svårigheter. Så småningom växer en ny politisk rörelse fram som väcker både avsky och framtidstro: nationalsocialismen.

 

”fångar familjelivets tragedier, värdigheten som går förlorad med arbetslösheten […] och förtvivlan när det civiliserade samhällets normer bryts ner […] en gripande skildring”

Daily Mail