Utgiven: Januari 2014

Omslag: Emma Graves/Studio E

Översättning: Moa-Lisa Björk

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 421 sidor

ISBN: 978-91-7461-239-4

Pocket: 978-91-7461-302-5

E-bok: 978-91-7461-253-0

Här är jag nu

Karen Campbell

Alla som gillade Little Bee av Chris Cleave kommer att älska denna hjärtskärande berättelse. Här blandas våldsamhet och förtvivlan med vänskap och kärlek i en gripande historia. Det är en bok som får oss att gråta, skratta och se världen med nya ögon.

Här är jag nu är en roman som levandegör hur det är att vara flykting – att utan skyddsnät kastas in i en främmande kultur. Karen Campbell har skrivit en ”feelgood”-bok som också får läsaren att tänka efter.

Abdi har, tillsammans med sin fyraåriga dotter Rebecca, kommit till Skottland för att söka asyl. De har flytt fasansfulla händelser och Rebecca är så traumatiserad att hon slutat prata. Abdi är förvirrad över allt det nya som möter honom. I Somalia var han fiskare, lärare och familjefar. Hur ska han kunna skapa ett nytt liv åt sig och sin dotter i ett främmande land?

Deborah, en drygt fyrtioårig och barnlös kvinna som just begravt sin man, blir Abdis mentor och försöker hjälpa honom och Rebecca tillrätta. I drygt ett års tid träffas de varje månad. Till en början är vänskapen lite tafatt och stel men den växer sig allt starkare, och gradvis får de lära sig mer om varandras brokiga förflutna.

En storsint och varmhjärtad berättelse om livet bakom statistiken” Daily Mail

”En av de starkaste romaner jag läst på länge. Osminkad och osentimental […] Tror du dig ha ett socialt samvete? Läs denna, gråt och tänk en gång till.” Helen Walsh

”Lågmäld, medkännande och gripande. Den bästa sortens bladvändare, man skyndar sig till slutet för man står inte ut med tanken på att överge människorna. Underbar!” Shelly Harris

Fler böcker av Karen Campbell