Utgiven: Februari 2018

Omslag: Emma Graves

Uppläsare: Fredde Granberg

Band: Pocket

Format: 110 x 178 mm

Omfång: 359 sidor

Pocket: 978-91-7779-136-2

Ljudbok: 978-91-7461-751-1

E-bok: 978-91-7779-781-4

Hav utan botten

Mikael Ressem

Efter sex månaders drogavvänjning har Erik Sandström kommit på fötter igen. Abstinensen är borta, men tiden på behandlingshemmet har lämnat sina spår och tvingar honom att hantera minnen han tidigare trängt bort.

En regnig kväll står plötsligt Sara i hans trapphus och gråter. Innan hon hinner förklara vad hon vill hämtas hon av två poliser som ska föra henne tillbaka till psyket. Det enda Sara egentligen hinner säga är att hon behöver hans hjälp.

Varför Sara hålls inlåst mot sin vilja verkar ingen veta. Men Erik får ett mystiskt telefonsamtal från en skötare på hennes avdelning som vittnar om en skyddad värld där en narcissistisk psykiater styr med järnhand. Dagen efter samtalet hittas skötaren död.

Erik beslutar sig för att ta reda på sanningen. Och ju närmare den han kommer, desto farligare blir det.

 

Hav utan botten är den tredje boken i serien om Erik Sandström, en ambulanssjuksköterska vars liv är minst sagt komplicerat. Tillsammans med sin vän ordningspolisen Patrik Andréasson och den udda figuren Tomas Svensson tar han sig an de fall som kommer i deras väg.

 

”Har ni läst Mikael Ressems två tidigare romaner så kommer ni att känna igen er. Ni kommer också att märka att nu är berättelsen ännu lite vassare, både när det gäller språket och spänningen. Det är en riktig bladvändare, speciellt i den senare halvan. Och den är nog den bästa i trilogin.”

Anders Wennberg, Gefle Dagblad

 

Fler böcker av Mikael Ressem