Utgiven: Januari 2009

Band: Pocket

Format: 110 x 178 mm

Omfång: ca 300 sidor

ISBN: 978-91-85801-55-8

Slutsåld

Hedersmord

Björn Hellberg

Kommissarie Sten Wall ska som vanligt åka på sommarsemester till Bornholm och ser fram emot ett par sköna, avkopplande veckor på den idylliska, danska ön. Vad han inte vet är att en känd åklagare just har skjutits till döds utanför sin villa och att mördaren nu är ute efter också honom.

Hedersmord är den nionde fristående boken i serien om kommissarie Sten Wall och hans kolleger i Staden. År 2003 blev den av Polisförbundets medlemmar framröstad som en av de tio bästa kriminalromanerna genom tiderna. Den förenar det som har blivit Björn Hellbergs signum som författare – en varm medkänsla och djup inblick i vanliga människors liv – med stark spänning och målande miljöbeskrivningar. Hellbergs Sten Wall-deckare har liknats vid en svensk version av den populära tv-serien Morden i Midsomer.

Björn Hellberg är sedan länge etablerad som en av Sveriges mest lästa kriminalförfattare. Han har dessutom skrivit många böcker om tennis och varit en av programledarna i SVT:s stora publiksuccé På spåret.

”Björn Hellberg är outstanding bland svenska deckarförfattare.” Jonas Bladh, Sundsvalls Tidning

”Han är en bra berättare, och det är med värme och kärlek han berättar om småstadslivet och dess människor. Dessutom har Hellberg humor.” Elisabeth Nordberg, Arbetet

”Slår Mankell med klara 3–0 i set, för att använda tennissiffror.” Per-Eric Malm, Tidningen Upp&Ner

”Han är en språklig ekvilibrist av stora mått.” Lennart Ödeen, Gefle Dagblad

Fler böcker av Björn Hellberg