Utgiven: Januari 2007

Översättning: Mårten Westö

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 130 x 210 mm

Omfång: 207 sidor

ISBN: 978-91-85267-93-4

Pocket: 978-91-85801-04-6

Slutsåld

Himmelska förbindelser och andra kärleksäventyr

Alexander McCall Smith

I Himmelska förbindelser och andra kärleksäventyr har Alexander McCall Smith samlat en rad både roande och oroande berättelser om kärleksmöten. Och eftersom det är McCall Smith som för pennan, skildras här kärleken på ett sätt som ställer invanda begrepp och föreställningar på ända. Ingenting är riktigt vad det synes vara, och livet är ett stort och hela tiden lika oförutsägbart äventyr.

Vi får möta en samling människor som söker kärleken på olika håll i världen och där varje historia tar en oväntad och ibland osannolik vändning. Det kan handla om det unga paret som träffas och gifter sig i Rhodesia i slutet på 50-talet, men tvingas se hur deras på ytan så perfekta äktenskap hastigt eroderar till följd av den hemlighet en av dem bär på. Eller om kvinnan som stämmer träff med en man i Queensland i Australien och åker med denne till en krokodilfarm där den misslyckade daten slutar på det mest absurt abrupta vis. Eller om det på en gång vardagliga och magiska mötet mellan en ung kvinna och en ängel.

I alla dessa noveller frodas det goda berättarhumör och den emellanåt lite svarta humor som läsare av McCall Smith vid det här laget känner väl igen, och som alla andra snarast bör stifta bekantskap med. Precis som hos Roald Dahl bjuds här berättelser som både stämmer till eftertanke och lockar fram många, befriande skratt.