Utgiven: Mars 2009

Band: Pocket

Format: 110 x 178 mm

Omfång: 307 sidor

ISBN: 978-91-85801-58-9

Slutsåld

Hinsehäxan [2009]

Lillemor Östlin

Lillemor Östlin är inte vem som helst. Hon har tillbringat mer än 20 år av sitt liv i svenska fängelser. Tre gånger har hon rymt från kvinnoanstalten Hinseberg. I 40 år har hon använt amfetamin. Här berättar hon om sitt liv: uppväxten, vägen till prostitution, narkotikamissbruket, oskyldiga och mindre oskyldiga brott, de många domarna och om hur det är att sitta i fängelse.

Hinsehäxan är inte en bok om en råbarkad kriminell person, utan en gripande berättelse om en stark, självständig och begåvad kvinna. En kvinna som förlorar omsorgen om sina barn och som trots hårda motgångar i livet fortsätter att kämpa. Boken ger också en bild av hur den svenska kriminalvården fungerar och beskriver vilka låga beviskrav som ställs i narkotikamål.

För första gången berättar Lillemor Östlin även om sitt förhållande till före detta justitieminister Lennart Geijer. Då de träffades första gången var han chef på TCO och de inledde ett förhållande som nästan blev likt vilket som helst – med den skillnaden att han betalade för det. Här ger Lillemor sin version av Geijeraffären och bordellhärvan.

Lillemor Östlin (f. 1940)  debuterade som författare med Hinsehäxan 2005. Den blev en stor framgång och har sålt i stora upplagor. Våren 2009 utkommer hennes andra titel Dagbok från kvinnofängelset – i samband med detta släpps en ny pocketutgåva av Hinsehäxan.

”En fartfylld, gripande och strålande begåvad bok av en kvinna som vet mer om kriminalitet än tio deckardrottningar tillsammans.” Maria Küchen, Expressen