Utgiven: Juli 2014

Översättning: Sune Karlsson

Band: Pocket

Format: 110 x 178 mm

Omfång: ca 600 sidor

ISBN: 978-91-86597-68-9

Hitler – En biografi del 1

Joachim Fest

Joachim Fests stora Hitlerbiografi anses av många vara det främsta som skrivits inte bara om Hitler, utan också om Tredje riket. Vad som snabbt gjorde titeln till en bestseller världen över, var såväl den skarpa analysen som den stilistiska briljansen och den höga litterära kvaliteten.

Med detta storverk inleddes ett nytt kapitel i Hitlerforskningen. Joachim Fest besvarar de ständigt aktuella och omdiskuterade frågorna: Vad låg bakom den oerhörda dynamiken i Hitlers framträdande? Vad var anledningen till hans häpnadsväckande framgång? Hur mycket av triumfen och undergången var hans eget verk?

Del 1 behandlar bland annat Hitlers uppväxt, hans ungdomsår i Wien, tillvaron under första världskriget, inledningen på hans politiska karriär, den misslyckade statskuppen och vägen till maktövertagandet. Boken innehåller också det förord som författaren skrev till den tionde tyska editionen strax före sin död. Parallellt ges del 2 ut.

”Intressant, engagerande och oerhört detaljrik” Hans-Eric Åhman, Falköpings Tidning

”Fests och Kershaws biografier är till sin uppläggning mycket likartade […] Ändå är jag benägen att förorda Joachim Fests arbete om man ska välja bland dessa imponerande verk. Fest har en förståelse för just det som var Hitlers ambivalenta och destruktiva sida och som gjort honom och hans verk så svårförståeligt för senare tider.” Håkan Arvidsson, Svenska Dagbladet

”[Fests] analytiska skärpa och stilistiska briljans imponerar verkligen.” Christer Nilsson, Ljusdals-Posten