Utgiven: September 2012

Omslag: HarperCollinsPublishers Ltd

Översättning: Leif Janzon

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 192 sidor

ISBN: 978-91-86597-31-3

Hitler

En kort biografi

A. N. Wilson

I denna nyskrivna biografi över Adolf Hitler erbjuder historikern A. N. Wilson en kort och kärnfull skildring av 1900-talets mest ökända person.

År 1923 satt Hitler fängslad efter ett misslyckat kuppförsök mot den tyska regeringen. Ett decennium senare var han Tysklands förbundskansler och en av de mäktigaste männen i Europa. Hur gick det till?

Hade Hitler varit en vanlig politiker, menar Wilson, skulle han försvunnit från det offentliga ljuset efter sin tid i fängelset. Men medan politiken har kallats det möjligas konst var det Hitler sysslade med det omöjligas konst. Där andra observerade vädrets skiftningar och inväntade molnfria dagar ville han trotsa stormen.

Wilson visar också hur Hitler förutsåg och utnyttjade medias genomslagskraft och hur han i det avseendet var före sin tid, både bland despoter, vanliga politiker och samhället i stort.

Bland otaliga biografier ger detta korta, genomträngande porträtt en övertygande presentation av en man vars ondska fortsätter att fascinera och förskräcka.