Utgiven: Juli 2013

Omslag: Gunnar Palmgren

Översättning: Kjell Waltman och Inge R.L. Larsson

Band: Kartonnage

Format: 189 x 240 mm

Omfång: 192 sidor

ISBN: 978-91-86597-50-4

Hitlers hemliga vapen

1933–1945

David Porter

Under andra världskriget hade Tredje riket världens mest innovativa och tekniskt avancerade vapenindustri, med flygplan, stridsvagnar och bomber som kunde mäta sig med och överträffa allt som de allierade kunde ställa upp. Mindre känt är hur omfattande den tyska utvecklingen av hemliga vapen faktiskt var.

Tyskland gick i täten för utvecklingen av bland annat raket- och jetdrivna flygplan, fjärrdistansmissiler samt världens första supertunga stridsvagnar. Många av dessa vapen hade en betydande inverkan på krigsförloppet. Efter invasionen av Sovjetunionen, och insikten om att kriget skulle komma att fortsätta i många år, satsade Hitler stora resurser på att utveckla nya och tekniskt avancerade vapen – i tron att framställningen av Wunderwaffe – undervapen – var själva nyckeln till seger.

Hitlers hemliga vapen tar oss med bakom kulisserna och ger oss en inblick i denna förhållandevis okända del av den nazistiska krigsmaskinen. Boken beskriver på ett lättfattligt sätt olika vapentyper och innehåller rikligt med förtydligande illustrationer.