Utgiven: Februari 2011

Översättning: David Westman

Band: Kartonnage

Format: 200 x 251 mm

Omfång: 128 sidor

ISBN: 978-91-86289-37-9

Hot shots

Enkla tips för bättre bilder

I Hot Shots får du lära dig proffsfotografernas knep för exponering, beskärning och inramning. Dina bilder kommer att bli både snyggare och mer dynamiska.

Boken är skriven så att den ska vara lätt att bläddra fram och tillbaka i. Du kan stanna upp vid ett enskilt foto och ta reda på hur just det togs. Eller välja att börja läsa om de grundprinciper som hjälper dig att utvecklas som fotograf, bland annat komposition, slutartid och olika typer av kameror. Här finns också beskrivet hur ljusförhållandena kan påverka en bild och även ett lättförståeligt avsnitt om de väsentliga funktionerna i Photoshop.

Med enkla riktlinjer för att ta bättre bilder kommer Hot Shots att ge dig självförtroendet att greppa kameran och börja ta fantastiska foton i alla tänkbara miljöer.

Kevin Meredith är fotograf med specialintresset lomografi – en teknik där man använder billiga plastkameror för att få fram roliga och annorlunda effekter – och har nått topplaceringar i olika lomografimästerskap runt om i världen. Han har också arbetat med olika typer av fotouppdrag för bland andra National Gallery och Victoria and Albert Museum samt Royal College of Art i London.