Utgiven: September 2014

Omslag: Eva Lindeberg

Översättning: Peter Landelius

Uppläsare: Gunilla Leining

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 450 sidor

ISBN: 978-91-7461-275-2

Pocket: 978-91-7461-387-2

Ljudbok: 978-91-7461-592-0

E-bok: 978-91-7461-350-6

I död och lust

Elizabeth Haynes

Två kvinnor hittas på en och samma förmiddag döda i en by i England – den ena brutalt ihjälslagen, den andra avliden vid en olycksplats.

Den mördade kvinnan, Polly, var ung och vacker och sprudlade av livsglädje och sexuell aptit. I utredningen framkommer det att hon har haft förhållanden med flera män i det lilla samhället, både gifta och ogifta, och dessutom med två kvinnor. Alla tycktes ha älskat hennes glädje och värme. Men Polly ville vara fri, hon ville inte binda sig.

Barbara, som hittas i sin bil i botten av ett stenbrott, var alkoholiserad, depressivt lagd och illa omtyckt. Man utgår från att hon varit berusad och kört av vägen. Men det som från början bara tett sig som en tragisk olycka får snart allt tydligare kopplingar till mordet på Polly.

Fler snåriga band mellan de inblandade uppdagas. Bland Pollys många älskare fanns till exempel Barbaras make. Överhuvudtaget tycks få relationer i byn vara enkla – bittra hemligheter och fiendskap kastar en skugga över de flesta kärleksförhållanden och familjer på orten. Och bland poliserna som jobbar med fallen är det inte mycket bättre.

Det blir Louisa Smith som får leda båda utredningarna. För första gången har hon huvudansvaret. Pressen är enorm – hennes överordnade kräver snabba resultat, budgeten är snålt tilltagen och i utredningsgruppen ingår en före detta älskare som provocerar, flirtar och generar henne inför kollegorna.

I död och lust är en spännande och skrämmande psykologisk thriller där frågan om privatlivets integritet kontra polisens utredningsrätt ställs på sin spets.

”så fruktansvärt bra […] obehagligt nervpirrande” Dagens Nyheter om Glöm inte att låsa