Utgiven: April 2023

Omslag: Henrik Koitzsch

Översättning: Jan Wibom

Uppläsare: Björn Bengtsson

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 500 sidor

ISBN: 978-91-8018-610-0

Ljudbok: 9789180515429

Jomsviking – Kampen om Danelagen

Bjørn Andreas Bull-Hansen

Torstein lever i exil på Orkneyöarna. Han är uppfylld av tanken på hämnd och har ständigt blicken vänd österut, mot hemmet som brutalt tagits ifrån honom. Tillsammans med sina mannar reser han till Canterbury, de har med sig Torsteins svårt skadade son och hoppas att munkarna där ska kunna bota pojken.

Samtidigt pågår kampen om England, där den åldrade Sven Tveskägg är fast besluten att göra sig själv till härskare över ett danskt-engelskt kungarike. Torstein vet att han förväntas kriga för den danska kungen och han vet att han är en efterlyst man med allt färre allierade …

Jomsviking – Kampen om Danelagen är den fjärde fristående delen i serien om Torstein, krigaren som en gång var träl. Här tas läsaren med till den dramatiska tiden då England härjades av en erövring som kom att förändra historien. Danskar slogs mot danskar, saxare mot saxare, i en strid där man inte alltid kunde lita på någon. Återigen tvingas Torstein kämpa för sitt liv.

Jomsviking-serien har översatts till många språk och gjort succé i Norge. De tidigare tre delarna utgavs på Lind & Co 2019, 2021 och 2022.