Utgiven: Oktober 2016

Uppläsare: Martin Svensson

Band: Kartonnage

Format: 142 x 205 mm

Omfång: ca 100 sidor

ISBN: 978-91-7663-134-8

Ljudbok: 978-91-7779-171-3

Julius firar jul

Femte boken i serien om Julius

Martin Svensson

Julius är orolig att han är kär i Elena. Han har varit kär förut så han vet hur det känns. Även om det var väldigt länge sedan – typ när Julius gick i ettan. Då var han kär i Linn. Det är han verkligen inte längre. Han trodde inte att han var kär i någon annan heller. Men när man tänker på en person riktigt mycket – då finns det en risk att man är kär.

Sedan är det en annan sak också. Innan kunde Julius vara med Elena på samma sätt som han kan vara med Isak. Till exempel: När Julius och Isak är tillsammans spelar det ingen roll om något är pinsamt. Både Isak och Julius kan göra hur många pinsamma saker som helst. Men när Julius är med Elena nuförtiden är det annorlunda. Han skärper liksom till sig. Hela han blir annorlunda …

I Julius firar jul, den femte boken i serien, gör nioårige Julius vad han kan för att dölja att han är kär. Det går sådär. Som tur är Isak påhittig, och dagen innan jullovet tänker han ut en plan om hur Julius ska bli ihop med Elena och hur han själv ska bli ihop med den han är kär i.

Fler böcker av Martin Svensson