Utgiven: Augusti 2007

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 160 x 230 mm

Omfång: 430 sidor

ISBN: 978-91-85801-07-7

Karl Gerhard

Med kvickheten som vapen

Per Gerhard

Karl Gerhard är inte bara en centralfigur i svensk nöjeshistoria. Han är också estradören, författaren, skådespelaren, satirikern och artisten som arbetade med sin tids alla stora och som än idag fortsätter att fascinera. För första gången skriver nu hans son, Per Gerhard, en utförlig biografi om sin märklige far.

Vi får kliva in bakom kulisserna och ta del av Per Gerhards personliga minnen av sin far. Han skriver öppet om sidor av Karl Gerhards liv som det tidigare har talats tyst om. Var det en slump att musiken till ”Den ökända hästen från Troja” under ett besök i Moskva? Var Karl Gerhard i själva verket kommunist? Och hur förhöll det sig egentligen med kärleken?

Karl Gerhard var den store revykungen och efterlämnade minst 60 revyer och 4 000 kupletter. Han spelade tennis med Gustav V, kämpade mot nazityskland, drev med kändisar och makthavare, men han gjorde det alltid på sitt eget vis.

Trots att Karl Gerhard betraktas som en legend och en av våra största teaterpersonligheter har det fram tills nu inte funnits någon riktigt uttömmande biografi. Här får vi följa hans utveckling från ungdomsårens förvillelser fram till höjdpunkterna i hans karriär, med dess svårigheter att ständigt hålla sig kvar på toppen.