Utgiven: November 2012

Omslag: Niklas Lindblad

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 300 sidor

ISBN: 978-91-7461-108-3

Slutsåld

Keep yourself alive

[bok + cd]

Petter Karlsson, Sören ”Sulo” Karlsson

Vad hände med punkhjälten Tom Robinson som i slutet av 1970-talet hade en megahit med ”2-4-6-8 Motorway” – är det sant att han gick från gay till straight och i dag har familj och jobbar som radiopratare?

Stämmer det att Terry Chimes, trummis i The Clash, Generation X, Hanoi Rocks, Black Sabbath med flera, numera är kiropraktor?

Och vad hände egentligen med de där profilerna i Iron Maiden, Pretenders, Genesis, Squeeze och Dr Feelgood som alla minns, men ingen riktigt längre har koll på – vad gör de i dag?

Hur blev livet? Hur skrev de sina hits? Hur mycket knark tog de? Hur många groupies hade de? Vad kan de nuförtiden berätta om det som en gång var hemligt?

Upphovsmännen bakom det fantastiska projektet Keep yourself alive gav sig ut på en unik resa till Storbritannien för att träffa sina gamla rockhjältar. Förutom alla avslöjanden och otroliga historier som boken bjuder på medföljer även en cd, där Sulo tillsammans med de medverkande artisterna gjort nya versioner av deras mest kända låtar. Kultrockikonen Robert Wyatt har till och med bidragit med ett helt nyskrivet spår, exklusivt för Keep yourself alive.