Utgiven: Maj 2018

Omslag: Nils Olsson

Uppläsare: Stefan Sauk

Band: Inbunden

Format: 151 x 226 mm

Omfång: ca 350 sidor

ISBN: 978-91-7779-343-4

Pocket: 978-91-7779-767-8

Ljudbok: 978-91-7779-431-8

E-bok: 978-91-7779-406-6

Kejsaren

Dan Buthler, Dag Öhrlund

Livet börjar äntligen att arta sig igen för psykopaten Christopher Silfverbielke. Han har lyckats att ta sig från tillvaron som gigolo till en äldre amerikansk mångmiljonärska. Men han behöver fortfarande pengar och genomför därför sin mest ondskefulla idé hittills.

Den numera slitne kommissarien Jacob Colt bestämmer sig för att det enda sättet att stoppa Silfverbielke är att döda honom. Tillsammans med Hector Venderaz sätter han planen i verket. På en ö i Stilla havet drabbar de samman.

 

”Den åttonde boken i serien om psykopaten och seriemördaren Christopher Silfverbielke. Har man läst de andra är den ett efterlängtat ’måste’. Har man inte läst de första sju är det dags nu.”
Karlstads-Tidningen, om Uppståndelsen

 

”Bara några steg in i romanfiguren Christopher Silfverbielkes obskyra värld […] kommer jag att tänka på Christian Bale som aktiemäklaren Patrick Bateman i filmen American Psycho […] själv upplever jag någon sorts skräckblandad förtjusning […] när jag tar del av den här sjuke individens framfart.”
Mariestadstidningen, om Motvind

 

”Satiren flödar när författarna låter Silfverbielkes ärkefascistiska människosyn frodas bakom den gudfruktiga fasaden […] underhållningsvärdet behålls hela vägen.”
Borås Tidning, om Hämnaren

 

”Det är välskrivet, underhållande och lite kittlande med denna totala egoism. Här är det extra allt av just allt.”
Upsala Nya Tidning, om Erövraren

Fler böcker av Dan Buthler eller Dag Öhrlund