Utgiven: Augusti 2011

Översättning: Monika Andersson

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 250 x 230 mm

Omfång: 128 sidor

ISBN: 978-91-86289-23-2

Klassiska broderier

Jan Constantine

Klassiska broderier är en fantastisk samling av mer än 25 vackra handbroderier, designade av Jan Constantine. Varje mönster inspirerar till unika presentidéer och exklusiva inredningsdetaljer som är uppskattade och väldigt personliga.

Med tydliga steg-för-steg-instruktioner för olika broderitekniker, klassiska mönster och inspirerande fotografier blir Klassiska broderier en guide för såväl nybörjaren som den redan erfarne. Hämta tips och inspiration för att med enkla och användbara idéer dekorera med handbroderier i ditt hem.

Att brodera för hand är ett traditionellt hantverk och bevarandet av denna teknik uppskattas inte minst av de som fått ärva handgjorda textilbroderier från tidigare generationer inom familjen. Broderi är ett hantverk som är lätt att utföra, var du än befinner dig, och vars användningsområde är långt större än vad man tror.

Jan Constantine började sin karriär som framgångsrik modedesigner i London och gick sedan vidare till att arbeta som inredningsdesigner. Hennes hem har visats i många prestigefyllda magasin och hon har medverkat i flertalet inredningsprogram på TV. I dag driver hon ett företag inriktat på handbroderier och bor på den engelska landsbygden.