Utgiven: Mars 2012

Omslag: Katy Kimbell

Förord/efterord: Elise Karlsson

Översättning: Torsten Blomkvist

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 230 mm

Omfång: ca 180 sidor

ISBN: 978-91-7461-074-1

Klockan utan visare

Carson McCullers

I en liten stad i Georgia i den amerikanska Södern utspelas ett drama som involverar fyra män vilka var och en på sitt sätt har nått en avgörande punkt i livet.

Det är apotekaren som får besked om att han är döende och börjar försöka ställa saker och ting till rätta. Det är den gamle domaren som till varje pris vill återupprätta det gamla Södern. Det är domarens idealistiske sonson som obevekligt hamnar på kollisionskurs med sin farfar. Och det är domarens färgade sekreterare, en arg ung man som trots sin mörka hy har blå ögon och ett ursprung höljt i dunkel. Dessa mäns vägar korsas och snart har deras livsöden flätats samman på ett vis som kastar ljus över Söderns alla fördomar och konflikter.

Klocka utan visare blev Carson McCullers sista roman och är liksom hennes övriga böcker skriven med den blandning av djup människokännedom och lika djup människokärlek som gör hennes berättelser så levande och omistliga. Med sin klarsyn och humor blottlägger hon människors svagheter och tillkortakommanden så ömsint att de aldrig blir riktigt löjeväckande utan tvärtom ges en oanad resning.