Utgiven: September 2012

Band: Kartonnage

Format: 135 x 180 mm

Omfång: ca 100 sidor

ISBN: 978-91-86289-73-7

Knacka tre gånger

Och andra spökhistorier

Martin Svensson

Den här boken utgör en samling moderna spökhistorier för barn i åldern 6–9 år. Det är lagom läskiga berättelser som lämpar sig utmärkt för högläsning under mörka kvällar när blåsten viner utanför huset och det knakar i väggar och skrapar mot fönster. Pojkarna och flickorna i de här novellerna får vara med om de mest märkliga händelser och äventyr, ibland rätt skrämmande sådana, såväl inne i stan som ute på landet och i djupa skogen.

I ”Svarta madam” får vi möta två pojkar som leker en kuslig lek där fantasi blir verklighet. Och i ”Kyrkklockan” får vi följa ett syskonpar på deras promenad hem. Trots att det börjat mörkna bestämmer de sig för att gå över kyrkogården. I titelberättelsen ”Knacka tre gånger” får en mobbad flicka hjälp av någon som levde för länge sedan. Och ”Rocio” handlar om en pojke som blir kär i den han är mest rädd för.

Knacka tre gånger – och andra spökhistorier har allt det som barn gillar att läsa om: spänning, knasiga situationer och så det där läskiga som kan dyka precis när man minst väntar sig det.