Utgiven: Augusti 2014

Översättning: Eva Ortmark

Band: Special (box)

Format: 25 x 160 x 210 mm (boxen), 125 x 196 mm (böckerna)

Omfång: 32 sidor/bok, 4 böcker

ISBN: 978-91-87503-51-1

Knep & knåp – Väska med 4 pysselböcker – Över 100 klurigheter!

Simon Tudhope, Sarah Khan och Lizzie Barber (Ill.) m.fl.

Knep & knåp är ett set pysselböcker fyllda med bildrebusar och klurigheter som enkelt kan tas med var som helst tack vare den lilla väska som de kommer i – perfekt för långa resor eller regniga dagar!

Knep & knåp innehåller 4 böcker:

Bildgåtor är en samling tankenötter i bildform där du bland annat ska korsa en flod fylld av krokodiler, hitta saker som inte passar in och räkna antalet romber i ett mönster. För att lösa gåtorna måste du vässa både pennan och hjärnan.

I Minnespussel hittar du klurigheter som övar upp ditt minne. Den här boken är en utmaning för familjens Memory-mästare! Hitta par och kom ihåg detaljer. Hur mycket minns du?

Sifferrebusar är en bok för mini-matematikern som får chans att öva på och visa upp sina kunskaper. Hjälp ankmamman att hitta sina ungar, räkna ut vem som springer snabbast i loppet och ta dig över den fallfärdiga bron. Ibland behöver man kunna lägga ihop ett och ett – här får du dessutom öva på både multiplikation, subtraktion och division.

Tankenötter erbjuder riktigt underhållande utmaningar som kräver din fulla uppmärksamhet – är du redo för hjärngympa? Här får du öva på färdigheter som logik och slutledning, samtidigt som du har roligt!