Caroline är tjugofem år och väntar på att livet ska börja. Jobbet i delikatessdisken på matjätten Maxfood ger inte längre någon större stimulans. Istället drömmer hon om att öppna en egen restaurang – Carolines Tapas. Problemet är bara att det fattas minst en halv miljon i startkapital.
För att göra tillvaron mer spännande och ha råd att laga utsökta middagar slår Caroline in dyra råvaror som billiga och lägger undan åt sig själv.
Mellan arbetspassen roar hon sig med äldre män på Grand Hotel, umgås med sin pappa, en småkriminell, före detta stjärnkock, och får upp ögonen för den ensamstående mamman Bente. I bakgrunden finns också Carolines egen mamma, som fastnat i sorgen efter en drunknad son.
En dag dyker det upp anonyma, hotfulla lappar i Carolines fack – någon har avslöjat hennes små stölder. Caroline väntar sig simpel utpressning, men istället erbjuds hon att delta i ett betydligt större brott på sin arbetsplats. Ett brott som om det lyckas, skulle kunna gjuta liv i drömmen om Carolines Tapas …
Konsten att vara Caroline är en modern Robin Hood-skröna – en varm och skruvad ”feel good”-roman med mycket humor och spänning.