Utgiven: Maj 2005

Band: Kartonnage

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 320 sidor

ISBN: 978-91-9753-069-7

Slutsåld

Kortspelshandboken

Dan Glimne

Dan Glimnes Kortspelhandboken är den mest omfattande bok om kortspel och spelkort som någonsin givits ut på svenska. När den här utkommer på nytt är det i utökad och uppdaterad utgåva, och innehållande flera nya kortspel från 2000-talet.

 

Här återges reglerna till mer än tvåhundra olika kortspel och patienser, uppställda i alfabetisk ordning. Du hittar inte bara alla de omtyckta klassikerna, från canasta till gin rummy, utan också hela raden av svenska klassiska kortspel som femkort, bondtolva, bräus, skitgubbe och vändtia – samt de allra senaste uppfinningarna på kortspelsfronten: parity, dilemma, auktionsrummy, superhjärter och ett antal andra.

 

Dessutom berättar Glimne om spelkortens historia, om vett och etikett i kortspel, om kille, tarot, kortspel på Internet och mycket annat. Boken avslutas med en ordlista innehållande alla de termer som en kortspelare har glädje av att känna till.

 

Kortspelhandboken utgör underhållande, sakkunnig, informativ och roande läsning för alla med intresse för kortspel och spelkort.