Utgiven: September 2010

Översättning: Lena Kamhed

Band: Ringpärm

Format: 145 x 194 mm

Omfång: 224 sidor

ISBN: 978-91-86289-26-3

Lär dig måla akvarell

Användbara tips och råd

David Norman

Det finns otaliga sätt att måla akvarell och varje akvarellmålare har funnit sin personliga stil och metod genom att experimentera sig fram. Akvarell är en av de mest spännande teknikerna inom målning men det kan vara svårt att veta hur man uppnår de bästa resultaten. Det finns vissa regler och metoder som kan hjälpa dig att måla vackra akvareller och det handlar om alltifrån vilka material du väljer till vilka tekniker du använder.

Den här boken erbjuder ovärderliga tips och råd som underlättar när du ska hitta din egen stil. Som till exempel hur du skapar effekter genom att arbeta med genomskinlighet och lavering, heltäckande eller transparenta toner, färgbalanser och nyanser och hur du skapar djup i akvarellen. Du kan också läsa om vad du bör tänka på när du målar människor och hur du bygger upp en landskapsakvarell med naturtrogna horisonter och skummande havsvågor, detaljerade byggnader och hur du integrerar himlen med resten av delarna akvarellen.

Vare sig du använder stilleben eller rörliga motiv så finns här användbara tips och inspiration som hjälper dig att utveckla din egen karakteristiska akvarellstil. Med utförliga anvisningar och steg-för-steg-demonstrationer är det här den perfekta boken för såväl nybörjaren som den redan erfarna akvarellmålaren.