Utgiven: Maj 2008

Översättning: Kjell Ekström

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 293 sidor

ISBN: 978-91-85183-58-6

Maffian

Norman Lewis

Maffian av Norman Lewis anses av många vara en av de bästa böckerna som skrivits om den sicilianska maffians historia. Med stor kännedom om den lokala kulturen och traditionen skildrar Lewis hur maffian vuxit fram ur en gammal, förkristen, mentalitet och hur den kommit att påverka alla aspekter av det sicilianska samhället. Det är en bok om hur maffian är uppbyggd, hur den genomsyrar det dagliga livet, men också varför den vuxit fram just på Sicilien.

Lewis är en underhållande berättare och blandar sina analyser och resonemang med anekdoter och iakttagelser från maffians brutala värld. Vi får veta att maffian med de allierades hjälp 1944 återtog den makt de hade förlorat under Mussolini; hur det efter kriget bildades en separatistisk rörelse som ville att Sicilien skulle bli en självständig stat; hur maffians medlemmar finns i alla samhällsskikt och omfattar borgmästare, läkare, domare, fängelsedirektörer, munkar och präster.

”Det är den mest skarpsinniga bok om maffian som någonsin skrivits.” Time Out

”Detta är maffian iakttagen av en av vår tids största reseskildrare.” Observer

”Norman Lewis är en av våra bästa författare, inte från något särskilt årtionde utan från detta århundrade.” Graham Greene