Utgiven: Maj 2019

Omslag: Eva Andreasson

Översättning: Peter Stenson

Band: Inbunden

Format: 130 x 200 mm

Omfång: 120 sidor

ISBN: 978-91-7779-830-9

Malala Yousafzai: ett fantastiskt liv

Hiba Noor Khan

Malala Yousafzai är känd över hela världen för sitt mod och sin aktivism för flickors rättigheter. Här berättas den spännande historien om hennes fantastiska liv.

Malala föddes i en vacker dalgång i Pakistan och tillbringade barndomen med sin familj och sina lekkamrater. När hon blev lite äldre började hon engagera sig för flickors rätt till utbildning, eftersom talibaner tidvis förbjöd flickor i Swatdalen att gå i skolan.

På grund av sitt engagemang blev hon attackerad och skjuten av talibaner ombord på skolbussen. Men Malala vägrade låta sig skrämmas eller tystas.

Idag är hon en stark röst mot förtryck och en stor inspirationskälla för människor som kämpar för frihet och mänskliga rättigheter världen över. 2014 fick hon Nobels fredspris.

Här skildras Malala Yousafzais liv och uppväxt, hennes kamp och gärningar. Boken bjuder på fina illustrationer, lekfull design och fängslande läsning.

 

Malala Yousafzai: ett fantastiskt liv ingår i en ny serie med biografier över framstående personer, både historiska och nu levande. Böckerna är tänkta att visa barn att allt är möjligt och inspirera dem att tro på sig själva. I sommar kommer även Michelle Obama: ett fantastiskt liv och Stephen Hawking: ett fantastiskt liv.