Utgiven: September 2016

Omslag: Emma Graves

Uppläsare: Kerstin Andersson

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 190 mm

Omfång: ca 300 sidor

ISBN: 978-91-7461-614-9

Ljudbok: 978-91-7461-669-9

E-bok: 978-91-7461-688-0

Mamma är bara lite trött

Sara Beischer

Exakt vad det är som skaver vet Minna inte. Bara att det känns som att hon inte gör rätt, eller tillräckligt. Det är så mycket att hålla koll på – leva upp till – vad man får äta nuförtiden, hur barnen ska uppfostras, och sexlivet som ska vara på topp.

Minna fyller snart fyrtio. Runtomkring henne gör folk karriär. Själv jobbar hon som lärare. Den knappa fritid Minna har är schemalagd: träning, skjutsningar av barn, klassföräldrauppdrag, husrenovering, fredagsmys och middagsbjudningar.

En dag faller Minna ihop. Hon får diagnosen utmattningssyndrom och blir sjukskriven en längre tid.

När Minna påbörjar sin arbetsträning möter hon Iris, en långtidsarbetslös konstnär. Iris har varken haft en fast anställning eller lyckats med sina konstnärliga projekt. Ändå finner hon livet både meningsfullt och njutbart.

Till en början ser Minna på Iris med avsmak, men utan att hon själv vet hur det går till blir Iris hennes vän – kanske den första riktiga vän Minna någonsin har haft.

Pressröster om Jag ska egentligen inte jobba här:

”En ovanligt stark debut som är svår att sluta tänka på.” Hallandsposten

”En oumbärlig skildring av vården idag.” Göteborgs-Posten

”Smårolig, drastisk och empatisk. […] Beischer [lyckas] levande och lättillgängligt gestalta vad det neutrala begreppet ’äldrevård’ konkret och existentiellt innebär.” Aftonbladet