Utgiven: September 2013

Omslag: Niklas Lindblad

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 400 sidor

ISBN: 978-91-7461-210-3

E-bok: 978-91-7461-241-7

Mannen som slutade ljuga

Dan Josefsson

Sture Bergwall, alias Thomas Quick, erkände 39 mord och dömdes för åtta av dem innan han år 2002 avbröt samarbetet med polisen. Sedan journalisten Hannes Råstam avslöjat denna världsunika rättsskandal har misstagen börjat korrigeras. Fem morddomar är upphävda och i september 2013 förväntas Bergwall frias för de sista tre morden. Ändå är mystiken kring fenomenet Thomas Quick på många sätt tätare idag än någonsin. Resningsprocesserna har visat att en människa dömdes oskyldig för åtta mord. Ingen har dock lyckats svara på varför detta hände.

Hur var Quick-skandalen möjlig i en rättsstat som Sverige? Dan Josefsson har svaret på mysteriet – och betydligt mer än så. Boken är resultatet av ett mycket omfattande grävjobb som han inledde efter Hannes Råstams bortgång i januari 2012. Resultatet är den hittills okända och fullständigt häpnadsväckande historien om människorna som skapade den falska seriemördaren Thomas Quick.

Mannen som slutade ljuga är undersökande journalistik av högsta klass. Boken är spännande som en thriller, klargörande som en sanningskommission, och långt mer skakande än någon fiktiv berättelse kan bli.

Fler böcker av Dan Josefsson