Utgiven: Februari 2017

Översättning: Kjell Waltman och Inge R.L. Larsson

Band: Kartonnage

Format: 135 x 165 mm

Omfång: 256 sidor

ISBN: 978-91-7461-687-3

Matematik i kvadrat

100 begrepp att känna till

Marianne Freiberger och Rachel Thomas

Från Pythagoras sats och Einsteins relativitetsteori till Euklides geometri och fjärilseffekten – matematik ger oss ett helt nytt språk för att förstå och beskriva vår verklighet. Matematik i kvadrat är en perfekt introduktion till den mystiska, magiska siffervärlden, och tar dig genom allt från grunderna i aritmetik till de fascinerande utkanter där matematik och filosofi möts.

Med 100 ämnen indelade i 10 kapitel, vart och ett med tydliga illustrationer, kommer boken bli ett utmärkt verktyg för den som vill lära sig mer om siffrornas språk. Matematik – att beräkna räntor, förstå sannolikhet eller resultaten av olika undersökningar – är en vetenskap som består av praktiska idéer. Men i matematikens värld ryms också skönhet, symmetri, mystik och spänning.

Matematik i kvadrat skildrar 100 av de mest användbara, udda och fascinerande idéerna. 10 x 10 ämnen presenterar 100 grundläggande begrepp rakt på sak. Tydliga illustrationer gör även de mest komplexa förklaringarna lätta att ta till sig.

I samma serie på Lind & Co finns även Fysik i kvadrat och Psykologi i kvadrat.