Utgiven: Februari 2014

Översättning: Arne Norlin

Band: Kartonnage

Format: 170 x 200 mm

Omfång: 192 sidor

ISBN: 978-91-87503-23-8

Matte för barn – 50 spännande saker att upptäcka

Anne Rooney

Har du någon gång undrat hur en robot fungerar eller hur man bygger en labyrint? Eller vill du veta hur man skriver egna hemliga meddelanden och läser andras? Matematiker kan besvara sådana frågor och många fler!

Om du trodde att matematik handlade mer om diagram och tabeller än pirater och tidsresor, tänk om … Matte för barn innehåller en mängd roliga fakta, om allt ifrån hur man vinner på lotteri till hur man slår världsrekord eller skaffar sig en miljon syskon!

I själva verket är matte mycket praktiskt och mycket användbart. Utan matematik kunde vi inte kunna bygga hus och broar som håller, skicka upp raketer i rymden, använda datorer eller lista ut hur vädret kommer att bli.

Matte för barn hjälper dig att upptäcka matematiken bakom både alldagliga situationer och fantastiska händelser. Boken förklarar krångliga saker på ett lättförståeligt sätt och underhåller samtidigt som den undervisar. Den innehåller även tips på roliga saker att pröva själv och förslag på hur man använder matten i vardagen.

Matematiken finns överallt, och den är otroligt spännande!