Utgiven: September 2009

Översättning: Ylva Stålmarck

Band: Inbunden

Omfång: 165 sidor

ISBN: 978-91-8580-177-0

Slutsåld

Michael Jackson

James Aldis

Michael Jackson blev redan under sin livstid en legend och hans plötsliga död har lämnat en hel värld i sorg. Denna bok innehåller 250 illustrationer och är en hyllning till legenden, hjälten och ikonen Michael Jackson. Här visas unika bilder från hela hans imponerande karriär, från den tidiga ungdomen, Jackson 5, skapandet av succéer som Off the Wall och Thriller och slutligen de helt nytagna bilderna från repetitionerna inför comebacken i London.

Inspirerad av artister som James Brown, Fred Astaire och Gene Kelly lyckades Michael Jackson sammanföra en gammal Hollywoodtradition med den moderna dansrörelsen och skapade musikvideon så som vi känner den idag. Hans musik är inte bara spridd och älskad över hela världen utan har också haft en stor betydelse för en helt ny generation av artister från Justin Timberlake och Jennifer Lopez till Britney Spears och The Black Eyed Peas.

Michael Jackson kom att förföljas av rykten och anklagelser och många av frågorna om hans märkliga liv och plötsliga död förblir obesvarade. Men i denna hyllning till Kungen av pop minns vi den musik som kommer att leva för evigt.