Utgiven: Maj 2019

Översättning: Peter Stenson

Band: Inbunden

Format: 130 x 200 mm

Omfång: 120 sidor

ISBN: 9789177798286

Michelle Obama: ett fantastiskt liv

Sheila Kanani

Michelle Obama är en feministisk förebild och inspirationskälla för massor av människor världen över. I den här boken berättas hennes makalösa historia.

Michelle föddes i Chicago. Hon studerade och jobbade hårt för att bli advokat, och kämpade för jämställdhet långt innan hon blev first lady i USA.

I Vita huset var Michelle en stark och modig röst som stod för mångfald. Även nu, efter åren som presidenthustru, fortsätter Michelle att arbeta för en bättre värld.

Med en lekfull och luftig design, fina illustrationer och lättillgängliga texter berättas här om Michelle Obamas uppväxt, familj, studier och liv som first lady. Vi får ta del av viktiga händelser i hennes liv och läsa om saker hon uträttat. Till exempel har hon initierat ett projekt som ska få unga att läsa vidare efter high school och ett annat projekt med syfte att minska och förebygga barnfetma.

 

Michelle Obama: ett fantastiskt liv ingår i en ny serie med biografier över framstående personer, både historiska och nu levande. Böckerna är tänkta att visa barn att allt är möjligt och inspirera dem att tro på sig själva. I sommar kommer även Malala Yousafzai: ett fantastiskt liv och Stephen Hawking: ett fantastiskt liv