Utgiven: Februari 2019

Omslag: Gyllene Snittet

Översättning: Lena Kamhed

Band: Inbunden

Format: 189 x 246 mm

Omfång: 96 sidor

ISBN: 978-91-7779-715-9

Min första experimentbok

Rob Beattie

Min första experimentbok är en inspirerande bok som stimulerar barns nyfikenhet och uppmuntrar till att undersöka världen och olika fenomen.

Här finns över 40 enkla, roliga och lärorika experiment att testa. Till exempel kan man tillverka en godiskatapult, ett oknäckbart ägg, en lysande efterrätt eller det mystiska Möbiusbandet. Du kan få se stjärnhimlen i ditt eget sovrumstak eller varför inte bygga en vulkan?

Varje experiment förklaras genom enkla instruktioner och tydliga foton. Och man behöver inga specialmaterial eller konstiga verktyg, de allra flesta experiment kan man göra med hjälp av saker som finns där hemma. Vid varje projekt finns också en faktaruta som beskriver varför experimentet funkar och som förklarar den bakomliggande vetenskapliga principen, som till exempel friktion, magnetism, ytspänning och syrereaktion.

Min första experimentbok är en perfekt introduktion till vetenskapen och ett kul sätt att få upp ögonen för naturvetenskap. Boken ger barnet basala kunskaper inom fysik, kemi och biologi och stimulerar samtidigt till vidare inlärning. Framför allt visar boken att vetenskap är lika fascinerande som skojigt!