Utgiven: Mars 2015

Omslag: Joe Montgomery/Lind & Co

Översättning: Ylva Stålmarck

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 350 sidor

ISBN: 978-91-7461-357-5

Pocket: 978-91-7461-427-5

Mord är ingen barnlek

Alan Bradley

Det är 1950-tal på ett tämligen förfallet gods på Englands landsbygd. Där bor den brådmogna Flavia de Luce, med en hjärna skarp som en knivsegg. Hon älskar det kemilaboratorium hon fått ärva efter sin döda mor. Speciellt fascinerad är hon av gifterna som kommer väl till pass i de raffinerade hämndaktioner hon vill iscensätta när hennes två äldre systrar gör livet surt för henne.

En dag kommer en berömd dockteater till byn. Den leds av Rupert Porson, rikskänd tv-celebritet. Man upplåter byns kyrka åt teatern, men det vill sig inte bättre än att Porson bränns till döds i ett elektriskt haveri mitt under en föreställning. Flavia förstår genast att det inte rör sig om en olyckshändelse. Med sina barnsliga men förslagna frågor får hon människor att berätta om länge gömda hemligheter.

Hur kommer det sig att en gammal tysk krigsfånge var närvarande både nu och när man hittade en femårig pojke hängd för många år sedan? Vad har byns kyrkoherde för koppling till händelserna? Och den tokiga kvinnan som bor i skogen – hon vet något.

Mord är ingen barnlek är den andra av sju deckare med Flavia som huvudperson. BBC planerar en tv-serie baserade på böckerna med samma manusförfattare som skrev Barnmorskan i East End.

Om Den bittra pajens sötma:

”Som jag har längtat efter en gammaldags pusseldeckare! […] Applåder till Alan Bradley som tar deckaren tillbaka till dess ursprungsmiljö – ett murrigt rum som luktar sherry.” Jenny Lindh, M-magasin