Utgiven: Augusti 2014

Översättning: Lena Kamhed

Uppläsare: Emma Peters

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 300 sidor

ISBN: 978-91-7461-276-9

Pocket: 978-91-7461-423-7

Ljudbok: 978-91-8019-586-7

E-bok: 978-91-7461-318-6

Mrs Sinclairs resväska

Louise Walters

Roberta är mellan trettio och fyrtio, bor i Oxford och älskar böcker. Hon arbetar i en underbar liten bokhandel där man säljer både nytt och gammalt. Men Roberta har få vänner, ett ganska likgiltigt förhållande med en gift man som hon bara träffar varannan torsdag och hennes älskade pappa är döende. Den 109-åriga och allt mer förvirrade farmodern Dorothy bor på ett hem. Med andra ord lever Roberta ett ensamt liv där arbetet och arbetskamraterna betyder allt.

I en bok som tillhört farmodern upptäcker Roberta ett brev från hennes avlidne make, en polsk pilot som Dorothy träffade under andra världskriget. Men det är något konstigt med brevet, det har en sorgsen och förebrående ton och är skrivet efter hans förmodade död. Det står att han inte kan acceptera det hon gör, att de inte har någon framtid tillsammans och att de inte kan gifta sig som han drömt om. Dorothys bakgrund tycks dölja en hemlighet och för Roberta känns det viktigt att få veta mer innan farmodern dör.

Samtidigt blir Robertas eget liv allt mer ensamt. Hon trasslar till det för sig i bokhandeln, så illa att hon känner sig tvingad att sluta. Och hon bryter med sin torsdagsälskare. Kanske har hon mer gemensamt med sin farmor än vad hon först kunnat tro.

Mrs Sinclairs resväska är en varm och hjärtskärande berättelse om familjehemligheter och längtan efter kärleken.

”charmerande romandebut” Daily Mail

”underbart skriven och mycket gripande” The Times

”Fullständigt fascinerande […] Underbart berättad och dessutom hjärtskärande.” Esther Freud

Fler böcker av Louise Walters