Utgiven: Oktober 2018

Översättning: Lena Karlin

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 400 sidor

ISBN: 978-91-7779-651-0

E-bok: 978-91-7779-701-2

Något som liknar lycka

Eva Woods

Annie har varit ledsen så länge hon kan minnas. Hon är fast i ett liv ingen 35-åring någonsin skulle önska sig, med ett trist jobb och en outhärdlig boendesituation. Innerst inne är hon förlamad av den stora sorg som slog hennes en gång perfekta tillvaro i spillror – ett liv hon på den tiden tog för givet. Och att dra sig undan, gömma sig, är lättare än att minnas vad hon brukade ha.

Så är det ända till den dag Annie möter den excentriska Polly. Polly har allt Annie saknar. Hon är färgstark, glad och lycklig. Om det är något Polly vet så är det att livet är för kort för att låta en endaste dag gå till spillo.

Polly har hundra dagar på sig att hjälpa Annie hitta lyckan i sitt liv. Annie själv är övertygad om uppdragets omöjlighet, men det är också omöjligt för henne att säga nej till Polly. Tillsammans påbörjar de en oförglömlig resa tillsammans, och mot alla odds inser Annie att det möjligen finns en gnutta färg att finna i livet.

Men när det blir uppenbart att det är Polly som kommer att behöva en vän mer än någonsin måste Annie till slut bestämma sig för om hon kan klara av att låta någon komma henne riktigt nära igen.

Något som liknar lycka är en bok att älska – en bitterljuv roman om kärlek, livet och vänskap som både är tänkvärd och rolig.

Fler böcker av Eva Woods